לצורך הגשת תביעת גירושין, ראשית יש להגיש "בקשה ליישוב סכסוך". ניגשים לבית הדין הקרוב למקום המגורים וממלאים טופס הנקרא "בקשה ליישוב סכסוך" . לאחר הגשת הבקשה, תוזמנו לפגישה עם עובדת סוציאלית שתנסה לגשר ביניכם. במידה והגישור לא צלח, הרי שרק לאחר 60 יום מהתאריך בו הגשתם את הבקשה ליישוב סכסוך, תוכלו להגיש תביעת גירושין.
לדוגמא: אם הגשתי בקשה ליישוב סכסוך בתאריך 07/11/2021 – אוכל להגיש תביעת גירושין רק בתאריך 07/01/2022 . קרי, כ-60 ימים לאחר הגשת הבקשה.
תוכלו לקרוא בהרחבה במאמר "שלום בית או גירושין" באתר.
בהתאם לחוק להסדר התדיינות במשפחה, תשע"ד-2014 , כל מי שמגיש תביעה בענייני משפחה או במילים אחרות שפותח תיק ברבנות, צריך להמתין כ-60 ימים עד שיוכל להגיש את תביעתו, כאשר במהלך ימים אלו, יצטרכו הצדדים להגיע ליחידת הסיוע שליד בתי הדין ( או ביהמ"ש) ולהיפגש עם עובדת סוציאלית שתנסה לסייע לצדדים ולהכווין אותם לידי הסכם. הפגישות מוגבלות לעד 4 פגישות עם העו"ס (כאשר במהלך אחת הפגישות זכאים הצדדים לעו"ד מטעם יחידת הסיוע שיעזור להם לנסח הסכם גירושין). הליך ראשוני זה נקרא בשם "הגשת בקשה ליישוב סכסוך בענייני משפחה" , במסגרתו מתקיימים פגישות המהו"ת ביחידת הסיוע.
את התביעה ו/או את הבקשה ליישוב סכסוך, מגישים בבית הדין הקרוב למקום מגוריך. לצורך איתור בית הדין, ניתן להיכנס לקישור הבא:
https://rbclocator.azurewebsites.net/
נכנסים לקישור, מקישים את היישוב בו מתגוררים ומוצאים את בית הדין הקרוב למקום המגורים.
במידה והגעתם להסכמות ויש בידכם הסכם גירושין, אינכם צריכים להמתין ולהגיש את הבקשה ליישוב סכסוך, אלא ישירות תוכלו לגשת לבית הדין ולפתוח בקשה לאישור הסכם גירושין.
זכותך להתנגד לגירושין. לפירוק משפחה יש השלכות רבות ולכן אינך חייבת להסכים להתגרש. בעלך יצטרך להוכיח בבית הדין את הסיבות בגינן הוא רוצה לחייב אותך להתגרש, ורק בהתקיים עילות מסוימות בהלכה, בית הדין יוכל לחייב אותך לקבל גט. אחרת, זכותך לעמוד על דרישתך לשלום בית.
ראשית יש לעמוד בקריטריונים ההלכתיים לזכאות לכתובה. במידה ועמדת בהם, הרי שייתכן ובית הדין יפסוק את מלוא הסכום הנקוב בכתובה, אולם זאת בהתקיים מספר תנאים: שלא מדובר בסכום אסטרונומי שהבעל לא יכול לעמוד בו גם בעתיד (אסמכתא). חצי מיליון ₪ לא בהכרח מהווה סכום אסטרונומי, תלוי ביכולות הבעל בשעת החתונה ובשעת הגירושין. בתי הדין פסקו גם מיליון ₪ ומעלה. תלוי בנסיבות.
וכן שלא מדובר במספר שנכתב לשם כבוד בלבד כמו : 555,555 ₪, או 777,777 ₪ וכו' .
וכן במידה וקיבלת כספים במסגרת איזון המשאבים, הרי שכספים אלו בד"כ מתקזזים מסכום הכתובה.
מאחר ונושא הכתובה הינו נושא רחב ומסועף, יש להתייעץ עם טוען רבני מוסמך.
תלוי במידת המורכבות ובעמדת הצד השני [עד כמה מתנגד/ת לגירושין]. באופן ממוצע הליך גירושין ברבנות אורך עד כשנה, אולם יש תיקים שנמשכים גם שנתיים, שלוש וכן הלאה.
בית הדין פוסק בממוצע סך של 1,250 ₪ מזונות בסיסיים לילד. על סכום זה יש להוסיף כ-50% מעלות שכירות הבית / המשכנתא (במקרה של 3 ילדים). וכן להוסיף מחצית מהוצאות חינוך ורפואה.
זמני השהות של האב עם ילדיו, הינם באופן ממוצע ימים שני ורביעי משעות 16:00-20:00 וכל שבת שניה. כמובן הכל תלוי בנסיבות ויכול לחלוטין להשתנות ממקרה למקרה.
דירה הרשומה בחציה על שם האישה, זהו ממון של האישה שניתן לה כדין וכהלכה ואינו מתקזז מהסכום שכתוב לה בכתובה.
עלות הגשת בקשה ליישוב סכסוך הינה 101 ₪.
לשאר האגרות, ניתן להיכנס לקישור הבא:
https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/agrot_rbc?skip=0